Home > Aktuelno > Prvi sastanak partnera na novom IRIS Progres projektu
Print Friendly, PDF & Email

Prvi sastanak partnera na novom IRIS Progres projektu

U Beogradu, 19-20. juna, održan je prvi sastanak partnera na novom IRIS Progres projektu. Tokom sastanka zajedno smo prošli kroz sve aktivnosti i napravili plan implementacije. Uskoro nas očekuje realizacija brojnih aktivnosti koje za cilj imaju jačanje kapaciteta organizacija pružalaca socijalnih usluga, kao i aktivnosti zagovaranja i podizanja svesti o neophodnosti zaštite i promocije ljudskih prava, antidiskriminacije i negovanja dobrosusedskih odnosa u regionu.

Ulogu kontakt organizacije za realizaciju ovog projekta preuzeli su članovi mreže koji su partneri u novom ciklusu projekta i to:

LIR Civilnog društvo iz Banja luke – za Bosnu i Hercegovinu

Alfa centar iz Nikšića – za Crnu Goru

Institut za razvoj zajednice iz Tetova – za Severnu Makedoniju

Centar za radno pravo iz Tirane – za Albaniju

IDC i ASB SEE za Srbiju

Tokom drugog dana predstavili smo strategiju razvoja IRIS mreže, koja je izradjena prošle godine, a čija implementacija uzma zamaha upravo ovim projektom. Svoje iskustvo u upravljanju mrežom na nacionalnom nivou sa nama je podelila Biljana Zgonjanin, direktorka organizacije LIR CD iz Banjaluke. LIR je od 2012. godine deo IRIS-a i nosilac aktivnosti mreže za Bosnu i Hercegovinu.  Osim regionalnog projekta, LIR samsotalno realizuje projekte u okviru mreže na nacionalnom nivou i neguje aktivne i dobre odnose sa članicama.

_______________________

Projekat IRIS Progres finansiran je od strane Evropske unije. 

Nosilac projekta je IDC u partnerstvu sa ASB SEE, CLR, LIR CD, CDI  i Alfa Centar.