Home > Aktuelno > Seminar „Razvoj socijalnih usluga na lokalu“ – Reintegracija II
Print Friendly, PDF & Email

Seminar „Razvoj socijalnih usluga na lokalu“ – Reintegracija II

Tokom prethodne nedelje, u Pirotu je održan seminar „Razvoj socijalnih usluga na lokalnom nivou“. Seminar je vodila Mila Carovska, bivša ministarka Ministarstva za rad i socijalne politike u Severnoj Makedoniji i ekspert za razvoj socijalnih politika u mnogobrojnim organizacijama (UNICEF, UN Women, IOM itd.) i institucijama.

Događaju su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava i centara za socijalni rad kao i druge zainteresovane strane gradova Pirota, Novog Pazara, Kruševca i Dimitrovgrada i članovi tima projekta „Reintegracija II – dalja podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“.

Cilj seminara je bila razmena iskustva i znanja učesnika kao i podrška izgradnji i jačanju lokalnog sistema socijalnih usluga u regionima obuhvaćenim projektom.

Imali smo prilike da ugostimo i predstavnike centara za socijalni rad i loklanih samouprava iz Bele Palanke i Babušnice.

Za više informacija o seminaru pročitajte tekst na website-u projekta reintegracija.net

 

 

___________________________

Nosilac projekta je ASB Srbija (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator IDC, a korisnički okruzi na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ.