Home > Aktuelno > Zaposlenje za 35 korisnika projekta Reintegracija II u Kruševcu i Pirotu
Print Friendly, PDF & Email

Zaposlenje za 35 korisnika projekta Reintegracija II u Kruševcu i Pirotu

Tokom prethodne nedelje potpisani su ugovori o dodeli subvencija poslodavcima iz Pirota i Kruševca za zapošljavanje pripradnika teže upošljivih kategorija. Donaciju vrednosti 3.750 EUR dobilo je 13 firmi, koje će zaposliti 35 ljudi, korisnika projekta Reintegracija II, od čega 5 firmi u Kruševcu koje će zaposliti 16 korisnika  i 8 firmi u Pirotu, koje će zaposliti 19 korisnika.

 

 

 

 

 

 

U oba grada trenutno su u toku obuke za jačanje kompetencija za zapošljivost. U toku su obuke za zanimanja koje pohadja ukupno 44 korisnika, od čega 18 korisnika u Kruševcu, i 26 korisnika u Pirotu. Polovinu od ovog broja čine žene.

U oba grada održane su i obuke za pokretanje sopstvenog posla, koje je prošlo 43 korisnika. Njihove biznis ideje u daljem toku projekta mogu dobiti podršku u vidu granta za samozapošljavanje.

 

 

 

 

 

 

Osim u ova dva grada projekat se realizuje i u Novom Pazaru i Dimitrovgradu. U svi gradovima sprovode se mere ekonomskog osnaživanja, psiho-socijalne podrške i jačanja lokalnih kapaciteta za socijalnu inkluziju.

Više informacija o projektu dostupno je na projektnom website-u reintegracija.net  i putem našeg website-a.

__________________________

Nosilac projekta je ASB Srbija (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator IDC, a korisnički okruzi na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ.