Home > Aktuelno > Zaposlenje za još 10 korisnika projekta Reintegracija II u Pirotu
Print Friendly, PDF & Email

Zaposlenje za još 10 korisnika projekta Reintegracija II u Pirotu

Juče je u Pirotu održana svečanost povodom obezbeđivanja podrške za samozapošljavanje 10 lica iz teže zapošljivih grupa, korisnika projekta Reintegracija II, kojima će biti dodeljeni grantovi u visini od 3.000 EUR za otpočinjanje i podršku razvoju poslovanja.

Korisnici će dobiti subvencije za samozapošljavanje kroz nabavku mašina i opreme za otpočinjanje sopstvenog posla, mentorsku podršku,savetovanje i monitoring.

Svečanom potpisivanju ugovora sa izabranim korisnicima su prisustvovali gradonačelnik grada Pirota, Vladan Vasić, predstavnici grada Pirota, kao i predstavnici IDC-a, sa timom koji sprovodi projekat Reintegracija II namenjen podršci povrtanicima i drugim socijalno ugroženim stanovnicima Pirotskog okruga kroz mere ekonomske, psihosocijalne i institucionalne podrške.

Neka od podržanih zanimanja su škola jezika i logopedski centar, frizerko – kozmetičarski saloni i stolarske radionice kao i fotografske usluge i dekoracije za proslave. Na ovaj način će dodatno biti obogaćena ponuda grada Pirota uslužnim delatnostima, a korisnici projekta će biti u prilici da steknu stabilne prihode za sebe i svoje porodice.

Od početka projekta je ukupno 30 nezaposlenih lica iz teže zapošljivih grupa, zaposleno kod 13 poslodavaca uz grantove poslodavcima za otvaranje novog radnog mesta i rast poslovanja uz ukupnu finansijsku podršku 112.500,00 EUR koji su obezbeđeni kroz nabavku mašina i opreme.

Ukupno 15 korisnika je dobilo plastenike u vrednosti od 30.000,00 eura. Preko 260 korisnika (dece i mladih) je prošlo i pohađalo psihosocijalne radionice u okviru projekta. U naredna dva meseca počeće obuke i u komponenti prekvalifikacija za ukupno 26 korisnika sa teritorije grada Pirota.

Opširnije u prilogu lokalnih medija.

_____
Nosilac projekta je ASB Srbija (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator IDC, a korisnički okruzi na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ.