Home > Aktuelno > Počela isporuka opreme za jačanje dohodovnih aktivnosti u Čačku
Print Friendly, PDF & Email

Počela isporuka opreme za jačanje dohodovnih aktivnosti u Čačku

Tokom prethodnih dana ukupno 12 porodica iz Čačka dobilo je plastenike opremljene sistemima za navodnjavanje i freze, cepače za drva i drugu opremu za jačanje dohodnovih aktivnosti. Ove porodice takodje su u prethodnom periodu dobile i adekvatno stambeno rešenje u vidu kupovine kuće i malih radova na adaptaciji, ili kroz rekonstrukciju kuće u privatnom vlasništvu.

Sve porodice deo su projekta „Ne ostavljajući nikoga iza sebe“ u okviru kog će adekvatne stambene uslove dobiti 44 porodice iz Čačka. Za sada je njih 38 podržano kroz kupovinu ili rekonstrukciju kuće, ili kroz dodelu stana na korišćenje u zgradi za socijalno stanovanje, izgradjenoj u okviru projekta. Do kraja projekta očekuje nas završetak rekonstrukcije još 6 kuća i mali radovi na 5 kupljenih kuća.

 

 

 

 

 

 

Sve porodice dobijaju pakete nameštaja i bele tehnike. Biće obezbedjeni su bicikli i lap topovi za decu i odrasle. Tokom projekta svi korisnici su uključeni u intenzivni program psiho-socijalne podrške. Za korisnike omogćeni su preventivni medicinski pregledi kod ginekologa, ultrazvučni pregledi dojke, i pregledi kod pedijatra za decu.

IDC je, izmedju ostalog, zadužen za komponentu ekonomskog osnaživanja, u okviru kog smo nedavno realizovali program jačanja kompetencija za zapošljavanje. Sada je u toku podela direktne pomoći u vidu opreme koja će našim korisnicima biti od pomoći u ostvarivanju ili uvećanju prihoda. Isporuka poljoprivredne opreme je završena, a do kraja projekta još 15 porodica dobiće podršku u vidu IT opreme, frizerske i kozmetičke opreme, šivaćih mašina, ugostiteljske opreme i drugo.

_________________

Projekat sprovodi Grad Čačak u saradnji sa Gradskom stambenom agencijomCentrom za socijalni rad ČačakUstanovom za pružanje usluga socijalne zaštite Zračak i udruženjem gradjana IDC.
Projekat finansira Evropska unija putem programa Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji, koji sprovodi UNOPS.